A-Niniz

Alla inlägg under februari 2015

Av niniz - 10 februari 2015 12:59

 

Av niniz - 10 februari 2015 09:42

Hej!


Idag börjar min tre dagras raw food utmaning. Jag ville prova en vecka, men mamma tyckte att det skulle bli för dyrt... Vilket är ganska förstrårligt, antar jag. Tre dagarar borde väl inte vara en jättestror utmanining utan snarare bara en liten testa-på sak ;)


Så. Vad är raw food? Jo det är oupphettad mat. Jag kommer äta vegansisk raw food; alltså bara frukt, grönsaker, nötter, frön och rå olja. Kan hända att jag äter honung oxå... så HELT vegansik är jag kanske inte.


Jag kommer blogga varje dag om vad jag äter, och i slutet kommer jag ge en samanfattning av mina dagar som raw food ätare. Insperation och mattips kommer, samt exakt vad jag har ätit, så om vi vill hänga med på mina tre dagar som raw foodare så skulle det vara jättekul!


Min första måltid till FRUKOST 1 DAGEN var en stor härlig, fluffig smootie. Jag brukar faktisk ganska ofta äta just den här smootien till frukost eftersom man känner sig mycket hälsomsammare hela dagen- den är frisk, nyttig och väldigt god! Ända sedan jag introducerade den till  vår familj för några veckor sedan har mamma och papap mer eller mindre varit beroende av att starta dagen men en av mina vegansika smooties! Eftersom jag gjorde smootie till hela familjen så har jag inget exakt recept- jag går på ögonkänsla. Men ungefär så här lyder det:


FLUFFIG BÄRSMOOTIE (1 person om man äter det som en hel måltid. Ca 1 liter)


4-6 bananer

2,5 dl hallon

1 dl blåbär

1 dl vatten


Mixra ihop alltihop!


Det här blir ungefär 1 liter smootie, vilket var så mycket jag drack till frukost. ;) Går att variera på många sätt-jag har till o med provat att ha i roccola (!) i den här smootien och småsyskonen hade inga misstankar utan drak duktigt sina grönsaker omdevatandes haha ;) Kan vara svårt att få ner sallad i dem annars! 


Uppdateringar på lunchen/middagen kommer!


     

Jag drack två sånna hära koppar smootie- det får plats 5 dl i en kopp! (PS BÄSTA koppen ever. Den går inte sönder, den är stor och den är skön att hålla! Köptes på Ullared!)



Kram Niniz

Av niniz - 7 februari 2015 22:16

I can't stay away- Nightcore


Av niniz - 7 februari 2015 17:41

                                                                                         

Av niniz - 6 februari 2015 20:25

Hej!


Förlåt för dåligt bloggande, Jag har haft sjukt mycket i skolan att göra, och som om det inte räckte så har papa haft gallstens anfall igen och farmor ligger på sjukhuset. Jag vet inte allt vad som är fel med henne men läkarna tror att de hittat cancertumörer... Hon är ju så gammal också...


Men! Nu är det sportlov (med undantag för nästa tisdagen) Och förhoppningsvis kan jag åka över några dagar till Göteborg och hjälpa farmor och farfar... Eller åtminstånde hälsa på faramor på sjukhuset. Vi har sån tur att mina fina fastrar hjälper dem i Göteborg. Stora tack till Maria och Kerstin för allt de gjort!<3


Vad mer jag ska göra på sportlovet vet jag inte riktigt. Men jag gissar att jag kommer passa på att vara ute. Har vi tur är snart isen tjock nog att åka skriskor på!


Om man ska sammanfatta vad jag gjort de senaste dagarna i 10 punkter så är det

1. Studera

2.Titta på anime

3. Läst på wattpad

4. Tänkt och oroat mig

5. Tecknat

6. Tagit kort

7. Hjälpt mamma

8. Tagit hand omd djuren

9. Gjort dumplings/dango med lillasyster

10. Ätit nudlar


Ja... typ. Jag har mest stannat inne, och kan inte säga att jag gjort något speciellet värt att skriva om. Men vem vet, ni kanske är interesserade av vårat recept på dumplings?


OBS!! Fritrera INTE dumpligs. Visst blir de jättegorda (speciellt med BBQ -sås) men de EXPLODERAR och KOKANDE OLJA skvätter över i princip hela köker inkl ditt ansikte... (Även om du har lock på kastrullen) Har du föräldrar hemma blir de hemskt arga. Ta från den som har erfarenhet... Nej nej pratar inte alls om mig själv... Jag skulle väl ALDRIG gjöra ngt sånt.. hehe...


Och fråga mig inte hur men lyckades undvika att bränna mig. Klart det sved till ganska bra, men blev inga brännblåsor eller ngt så hade tur! :D


Kram Niniz


Presentation


Hej och välkommen till min blogg! Jag bloggar om livet som storasyster till tio på andra sidan jorden... så bloggen kommer handla om lite allt möjligt :)

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards