Direktlänk till inlägg 22 mars 2015
Hej idag bakade jag petit choux till bibelfikat :) Det är väldigt gott och enkelt även om det tar lite tid.
Så här gjorde jag:
1. Först smälte jag 150 g smör.
2. Sedan la jag i 4 dl vatten i det smälta smöret och kokade upp.
3. När vattnet och smöret kokade blandade jag i 4 msk socker och 4 dl vetemjöl.
4. Nu är det bara att blanda tills smeten börjar släppa botten.
5. Ta kastrullen från spisen.
6. Blanda i ett eller två ägg i taget, totalt ska det vara 6 ägg.
7. Fortsätt blanda. Det här tar ett tag innan äggen "åker in" i smeten
8. När smeten är klistrig och alla ägg är i blandade är den färdig!
9. Klicka ut ungefär 20 klickar på en plåt.
10. Nu ska det in i ugnen! Våran ugn som vi har nu är värdelös. Men temptraturen ska vara ungefär 150-200 grader.
11. Låt dem vara i ungnen tills de fått lite färg, rest sig och blivit lätta och fluffiga. Tiden kan variera något, för mig har det varit allt från 20 till 60 (!) minuter. Men det beror troligtvis på vår urursla ugn...
Nu är de färdiga. Låt svalna. Du kan äta dem som de är (godast varma i så fall) men man brukar fylla dem med något.
Min absoluta favoritfyllning är vanlig vaniljkräm och sedan smält choklad ringlat över :) Blir lite wienerbrödsaktigt fast mycket godare!
Kommer lite bilder på petit choux som jag bakat!
Jag tror jag hade lyckats hålla mig mer kortfattad och inte gjort så sjukt långa inlägg på FB (som jag senare ångrat) om jag bara hade varit aktiv här igen tidigare. :P Tips till alla som åker för att bo utomlands en tid: Det spelar ingen roll ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|