A-Niniz

Alla inlägg under september 2015

Av niniz - 3 september 2015 05:59

Hej!


Vaknade strax innan soluppgången av de "hemska" djungelfåglarna.... Hade glömt hur mycket de lät! XD

Så jag såg på soluppgången över havet :)


Vi kom fram igår! Då badade vi i klipp/havs poolen :) Min fyraåriga lillebror älskade verkligen havet :o han skulle vara mitt bland vågorna (trots att han fick lite kallsupar)


Sedan idag på förmiddagen åkte hela familjen till torget/affären (6 av oss på flaket) och köpte massa saker både på den lokala markanden och lite annat i den hemskt dyra affären :P 100 vatu= 8 kr  :) Även om platspåsar kostan 50 vatu/styck, så kan man få 10 kokosnötter för 100 vatu! Eftersom stormen Pam så har dock mycket förstörts och det märks att det finns en del bristvara på vissa saker och att de gått upp i pris, T.ex så finns det nästan inga färska kokosnötter efetrsom de blåse ner i stormen, och nya inte mognat än. Överhuvudtaget ser man resultatet av Pam överallt. Massa träd har blåst ner/sönder, samma sak med byggnader osv. Djunglen ser helt annorlunda ut på många ställen. Den brukar se ut som en "grön matta" liksom, men nu kan man se massa döda träd och träd utan blad och mindre kvistar. Alla är dock väldigt posetiva, och som sagt, "En del växer tillbaka fort, annar lånngsamt- men det växer tillbaka"  Vi körde även förbi vårt gammla hus och skola :)


Just det! Vi köpte bananchip också. RIKTIGA bananchips. Inte alls som de i Sverige! Bananchipsen i Vanautu är beroendeframkallande :P Svenska bananchips är tjocka, söta, och typ... äcklika. Entligt mig.... :P Bananchipsen i vanautu är tunna, friterarade, och saltade. De smakar nästan precis som vanliga potatischips fast så, så mycket bättre! :D <3 Kostar 150 vatu/ liten påsen (12 kr) och finns på den lokala markanden... om ni någonsin åker hit. Tanna kaffet är oxå starkt rekommenderat! :D


Även de mindre barnen känner igen Vanuatu, framför allt lukterna. Jag hade helt glömt det, men huvudtsden Port Vila luktar så gott! Det är knappt man känenr några avgaser, utan det luktar djungel, mat, hav och människor elelr något XD 


Har bara varit en dag här, men har redan börjat få en vacker kräftröd färg XD Där jag inte är vit... :P Har ändå unvikt solen o haft på mig hatt o så.... tyvärr blåste min älskade hatt av på hemvägen i fartvinden :( Dessutom vägrar min kamera att ladda upp bilderna på datorn. :(  Men här kommer en tidig morgonbild pappa tog.


 



Klotter i Vanuatu (översatt till svenska här)


"Om man har kärlek i ögonen spelar tårarna ingen roll"


Kram Niniz


Av niniz - 2 september 2015 00:57

Om ett par timmar åker vi sista sträckan från New Zealand till Vanautu.

På grund av oväder i London, så var vårt plan dit försenat, vilket ledde att vi missade planet till Hongkong (och alla andra plan därefter vi hade bokat)


Så... vi var tvungan att stanna över en natt i London på ett hotell, och åka mot Kina dagen efter. Även då hade vi en del oväder, så vi var tvunga att åka en omväg så planeet flög tillbaka till svensk mark ett kort tag längst kusten vid Ystad och några mil över svensk mark innan vi kom vidare ;)


Nu är vi i New Zealand, och eftersom det inte går plan till Vanautu så ofta, så har vi fått stanna här i fyra nätter. Det har i princip regnat hela tiden, såvi har inte gjort så mycket mer än att vända på dygnet. De flesta av oss har redan lyckats ganska bra med det. :)


Orginellt skulle resan tagit tre dagar, med en övernattning på New Zealand, men nu har det tgait sex dagar istället.. men allt går bra. Personligen tycker jag nästan det har varit lite skönare att vi haft lite tid att sova ordentligt. (Man sover typ inget på plan- i alla fall inte jag)


Uppdateringar kommer snart! Om  jag får tillgång till internet, vill säga :)


Kram Niniz

Presentation


Hej och välkommen till min blogg! Jag bloggar om livet som storasyster till tio på andra sidan jorden... så bloggen kommer handla om lite allt möjligt :)

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards