A-Niniz

Senaste inläggen

Av niniz - 13 april 2016 11:02

... märks det att jag inte hade någon idé för vad jag skulle nämna rubriken?


 Hur som helst.


Jag har (äääääntligen!) gjort min sista munta. Jag tror det gick okej, kanske till och med ganska bra, men jag har inte fått mitt slutbetyg än. Jag skulle få det under dagen, vilket såklart betyder natten här, så det kan dröja tills imorgon innan jag får reda på det. :)


Jag och två av småbrorsorna gick en promenad häromdagen och nu när jag har lite tid tänkte jag lägga up dem! :)


Annars... fortfarande lite skolarbete kvar (gymnasiearbetet) Jag blev sjuk så det blev uppskjutet en vecka, så jag ska lämna in det den här fredagen.  


Alla lever, inga nya blodförgiftningar eller något, även om några fortfarande har feber. Vi haft massa sjukdomar i rad. Ett tag så hade vi typ någon jättetuff sjuka som gjorde att man gick ner i vikt så det syntes :o (No, really. Jag överdriver inte)  Kan aldrig ens komma ihåg när jag var så sjuk senast. Är lite sorgligt att vi badade mer sommaren innan vi flyttade hit än vad vi gjort i Vanuatu XD (vi har ändå bott här i 6 månader nu!) Någon är alltid sjuk. Och nu när hösten börjar krypa in (kallt, kallt, bara 28 grader!) så är man inte lika sugen på att bada. Vi har även upptäckt att 5 åriga Job är allergisk för pälsdjur... i alla fall om Happy ränner in i huset hela tiden. Han håller föresten på att räkna potenser just nu XD Han är ett geni. Seriöst, han är typ bättre på multiplikationstabellen än alla andra i familjen och han älskar att räkna matte. 


Kollade igenom några gamla blogg inlägg och stör mig så på att stav/slarvfel jag gjort. Men jag är nog för lat att ändra dem...


                       

Bananplantor förstörda efter stormen.^^

                         

Den här bilden (tycker jag!) blev den bästa. Älskar hur solstrålarna och gräset och allt ser ut.  Lillebror hjäpte även att ta några bilder (var ju trots allt hans kamera jag snodde)


Så... Godnatt! (eller godmorgon!)


Kram Niniz
ANNONS
Av niniz - 10 april 2016 09:18

Over and Over- Three Days Grace

Seriöst, jag älskar det här bandet... till och med mer än Evanescence. *gasp* :P


ANNONS
Av niniz - 9 april 2016 01:27

 

Ps-Jag har INTE målat^^ utan är från animen Fairy Tail. :P

Av niniz - 8 april 2016 10:24

Äntligen kommer lite bilder mer på Aore. Som sagt så har pappa köpt en bit and (djungel?) här där vi typ hoppas kunna fixa iordning en camping plats eller något..... efter vi har röjt, så klart. Personligen vill jag nog heldre behålla djungeln XD


   V  

Vår egna strand!^^


           

   

Stranden sedd en liten bit in på vår tomt. ^^

Jag vid ett träd^^

     

Det fanns hur många ödlor som helst, men ala var ruskigt snabba så lyckades bara få kort på en... som tyvärr bara är brun.  Fanns typ limegröna oxå!^^

 

Tomten sedd från stranden.

 

Grannen har kommit igång med att röja.^^

 

Lillasyster :) ^^

   


Grannen hade röjt lite så vi fick gå där... för det är väldigt svårt att ta sig fram på vår tomt, som ligger till vänster om bilden.^^


 

Liten grusväg som går förbi tomten, som ligger vänster om vägen.^^

 

Vår "campingplats" sett från grusvägen XD ^^


Kram Niniz


Av niniz - 8 april 2016 07:38

Insanity- (english/male/nightcore version)Av niniz - 8 april 2016 06:55

Så idag så har vi haft x antal jordbävningar. Igår var det fyra större vi kände av, idag så var det två något större.


Jag har typ inte fått gjort något skolarbete alls vare sig idag eller igår, utan har målat istället. Tror jag behöver tänka om mina prioriteringar… Vissa dagar kan jag få gjort flera dagars skol-arbete andra så känns det som min hjärna går in i skoltorka och kan inte göra något alls i skolväg. Hoppas verkligen jag går in i supermode imorgon för det lär jag behöva om jag ska få klart allt i tid. XD Om jag bara kunde veta när jag skulle får mycket gjort skulle jag lätt kunna välja ut typ två skoldagar att plugga och vara ledig resten, för seriöst… det är så sjukt många dagar jag inte gör något alls eller typ inget.


Hur som helst… Vi har vatten igen! I kranen. Och ute börjar lervällingen till mark torka upp…. Så det är bra. Nu när temperaturerna börjar gå ner något så saknar jag att vi inte har någon ugn. Myggor finns fortfarande överallt.Funderar även på att volontärarbete efter gymnasiet… skulle vara roligt om det gick! Är dock bara en idé hitintills så vi för väl se om det blir något eller ej.


Jag har fem olika fanfiction berättelser/idéer just nu som jag aktivt/inaktivt skriver på. Fem fanfiction samtidigt är för mycket. I kombination med två andra halvfärdiga berättelser och skolarbete så är det absolut för mycket. Det hindrar dock inte min hjärna från att komma på fler idéer som jag omöjligen kommer ha tid att skriva ner. Jag skriver för mycket… men jag är beroende… Och jag måste bli färdig med dem! Jag hatar att göra saker halvgjort så jag hoppas verkligen att jag kommer kunna skriva klart dem! Förr eller senare så måste jag ju lyckas om jag inte ger upp, eller hur? Jag har 82 favoriter på min mest lästa (och längsta) berättelse, hitintills så är den 80 000 ord men är fortfarande bara halvfärdig. Problemet är att jag har kommit på att den berättelsen är hur dålig som helst och jag kan inte hitta någon räddning för den… alls. Den är ett hopplöst fall. Jag har tappat all motivation att skriva färdigt den. Förutom då att jag vill ge de stackars människorna som trots all förmodan faktiskt läser den en fortsättning. Suck. Mitt eget fel som publicerar något utan att tänka igenom det. Jag ville bara ha lite konstruktiv kritik, och den verkade inte så dålig när jag publicerande den… XD


Om någon jag känner IRL skulle läsa den, skulle jag dö. Nästan. Så dålig är den. Men den har definitivt hjälpt mig att skriva bättre. Tyvärr uteblev typ all konstruktiv kritik så min anledning till att publicera den in first place var helt i onödan... Men om jag gör dåligt ifrån mig i någon skolämne behöver jag bara läsa igenom de uppmuntrande kommentarer jag fått och så känner jag mig bäst igen! XD Jag lovar- de är beroendeframkallande. Positiva kommenrater alltså.


Åh! Jag har även fått min första request! :D Alltså… måla-request. Jag vet dock inte riktigt vad hon vill att jag ska måla, efter som personen bara frågade om jag gjorde requester för att den typ ville ha promo art till något spel (?) eller var det nu är hon jobbar på XD Så egentligen var det väl en request om en request…. Jag svarade iaf att jag kunde försöka!


Så… här kommer ännu en NaruSaku bild. Den är min mest favoriserade (kan man ens säga så?) med 40 favoriter hitintills.


 

Har jag någonsin nämt att jag hatar att måla händer, jag hatar att måla bakgrunder och det väsrta av allt är fötter? Egentligen så har Sakura sandaler på sig, men jag gav upp.


Kram Niniz

Av niniz - 7 april 2016 01:21


Nu har vi varit med om (och överlevt :P) vår första tropiska storm! Som tydligen hette Zena.  Den var inte jättestor, men den blåste av plåttaket på vårt förrådshus och en hel del grenar… Idag är marken på många ställen täckt av gröna blad och både vårat stackars citronträd och guava träd har blivit rejält nedböjda… Ett bananträd har knäckts, vår islandcabbage buske har blivit ordentligt tillrufsad men värst av allt råkade nog sockerrören ut. På andra ställen har träd vält och många har vatten i husen.


Jag var lite sent ute med kameran så vår snickare som jobbar här för att bygga garderober och bokhylla (vi hade inga möbler mer än sängarna) hade redan börjat fixa taket. Men småsyskonen berättade överlyckligt att ena plåttaket flög ner på sockerrören, och det andra tog sig en flygtur ut från vår trädgård och landade hos grannen (som tur nog inte bor där utan bara äger tomten och börjat röja upp marken) På en hel del andra ställen har träd och så vält, men vi klarade oss bra.


Just det. Vi har vatten. Överallt. Bokstavligen talat över allt, förutom i vattenkranen. Okej, det är ganska torrt inne, även om den hårda vinden blåste in en hel del regn under dörrspringorna. XD Vi har även fått tillbaka strömmen nu. Och, som ni märker, internet.  Nä, nu måste jag jobba på källförteckningen osv på mitt gymnasiearbete. Det ska in på fredag!


Mamma köpte vitt socker då det bruna är helt slut i affären, men vi har inte haft det på så länge nu att det känns… konstigt. Det är så otroligt, glittrande vitt. Hur får de sockret så vitt? Bleker man det? Är nästan så det känns lite giftigt att försöka äta det, och känns ännu konstigare över att jag reagerar så här på att se vanligt, vitt socker… XD

Just det… har jag nämnt att vi har myggor överallt? Jag vet att man inte ska klaga, men de börjar driva mig till vansinne. Tropiska myggor, i alla fall vanuatiska, är ganska annorlunda från svenska. Det man märker först är att de är mindre. De är tystare. De är även ruskigt snabba. Flug-snabba. Och de kan flyga rakt in i ansiktet på en som flugor så man knappt vet om det är en mygga eller en fluga. Det finns två olika sorters. De som är aktiva på dagen har ett coolt, snyggt grå-svart mönster. De är de som kan ge denguefeber. De som är aktiva på natten ser något tråkigare ut och de är de som kan bära på malaria. Och nu när torkan efter En Nino är över, så finns de i massor. Överallt. Ja, överallt. Två av mina syskon har hittat varsin liten mygglarv i sitt dricksvatten.


….låter det sjunka in...


Själv väljer jag numera alltid de vita kopparna och tittar i efter en stund innan jag dricker. Om ljuset inte är så dåligt att det bästa helt enkelt är att välja en mörk kopp och dricka fort. För säkerhets skull. Mygglarver känns ändå bättre att äta än flugor, som man rätt ofta kan hitta i brödet… Dock så har jag ett favoritbageri där jag hitintills inte hittat en enda fluga. Men köp aldrig bröd från LCM. De verkar blanda i flugor varenda gång i deras bröddeg. Extra proteintillskott, någon?


På tal om mat så vill jag ha choklad. Riktig, mörk choklad. Sådär 70-85%  Det finns tyvärr inte här. Jag har varit chokladberoende i många år, så detta tar hårt.


Nä… Nu har jag nog klagat färdigt. Jag trivs här. Visst, det händer att man ibland saknar varmvatten (eller vatten överhuvudtaget) men vem behöver varmt kranvatten när det är 30 grader ute och regnar 95% av tiden?

Hoppas ni har det bra i senvintersslasket eller de första tidiga solstrålarna i våren.
           

 Kram Niniz…. Som är upptagen med att klia sönder det hundraelfte myggbetet idag.


Av niniz - 4 april 2016 02:20

I am Machine- Three days Grace (Nightcore)


Hade sjukt svårt för att välja mellan nightcorad eller vanlig. Tillslut blev det nightcore bara för att bakgrunden var så cool.... och den orginella versionen bara hade tråkiga :P Men rekommenderar båda två. ;)


Presentation


Hej och välkommen till min blogg! Jag bloggar om livet som storasyster till nio på andra sidan jorden... så bloggen kommer handla om lite allt möjligt :)

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ A-Niniz med Blogkeen
Följ A-Niniz med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se