A-Niniz

Alla inlägg den 17 september 2015

Av niniz - 17 september 2015 04:59

Nu kommer nog första Vanuatuiska låten på min blogg- låten KivHan (Bislama för Give Hand på engelska) som handlar om cyklonen Pam. Det är otroligt bra!!! Verkigen värd att lyssna på.  Låten är på engelska och bislama som är pijiengelska så om ni lyssnar någrannt så kan ni nog förså en del! 




Av niniz - 17 september 2015 04:26

Hej!


Efter nästan sju år besökte vi Turtle Bay igen igår på Linneas 16 års dag! :D


Det fanns inga fladdermöss längre, men ormar, grisar, någon slags ödla (är jättedålig på ödledjur)  och en 60 årig gammal skölpadda hade de förutom de vanliga skölpaddorna, fåglarna och sköldpadds ungarna.


Turtle Bay ligger vid en strand där vilda sköldpaddor lägger ägg. Turtle Bay hjälper till att föda upp sköldpaddor för at sedan släppa ut dem i naturen. Alla deras djur är lokala :)


Så vi åt där och tittade på alla djuren och avslutade dagen med att simma på stranden. Jag hoppades även den här gången lyckas få syn på en vild skölpadda men icke då...  Tyvärr så hade en väldigt stor del av Turtle Bay blivit totalt försörd under cycklonen Pam som inte bara blåst bort byggnaderna utan även sköljt bort stora delar av dem i giganstiska jättevågor långt upp på land... 


Det bästa av dagen var ändå hemsresan på flaket när solen gick ner och att sedan när det blivit svart köra genom staden och titta på alla trafick ljus och känna den svala, härliga luften blåsa i ansiktet på en!(Vi har bara en lånebil på 4 platser, så när vi ska någonstanns sitter de äldra barnen på flaket. Tro det eller ej, men flaken och biltaken är bokstavligt lastade med människor här i Vanuatu- även om jag än aldrig sett vita männsikor sitta där förutom oss då... Så påvägen till Turtle Bay var det tydligen någon som tyckte det var roligt som körde bakom oss som tog kort/eller filmade oss XD För övrigt är det sjukt kul att åka omkring i Vanuatu eftersom typ alla vinkar och hejar på varandra!


När vi kom hem åt vi cheesecrips och sedan glass, tårta och bananchips!



Här kommer lite bilder!


               

       

Den här ormen var en favorit^^


 

Grisar finns det gott om i Vanuatu, både tama och vilda. De flesta är lösgående!^^


     

Vi fick mata den 60 åriga sköldpaddan med pompom.^^


                                                                                            

Tårtan ^^ 


Kram Niniz

Presentation


Hej och välkommen till min blogg! Jag bloggar om livet som storasyster till tio på andra sidan jorden... så bloggen kommer handla om lite allt möjligt :)

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards